SM I ALLSTYLE

Info om SM Lördag 28 oktober 2023 kommer inom kort

ANMÄLAN
Anmälan görs på www.smoothcomp.com

Sista anmälningsdagen:

STARTAVGIFTER
Startavgift:

INVÄGNING
Fredag 27 oktober
kl.17:00-19:30

PROGRAM 28 OKTOBER
Insläpp för tävlande och registrering:
09:00-09.45
Domargenomgång: 13:30
Tävlingsstart: 14:00

TÄVLINGSKORT - ETT MÅSTE
Alla deltagare måste ha giltig tävlingslicens. Ta först reda på om din klubb är med i Svenska Allstyleförbundet. Därefter bör du i god tid ansöka om tävlingskort hos SB&K.

KRAV FÖR ATT DELTA I SM
Den som ska tävla i SM ska vara väl förberedd för att tävla i fullkontakt och ha dokumenterad erfarenhet. T.ex. flera höga placeringar i Allstyle.
Eller gått minst 6 matcher i fullkontaksgren i annat system.

VIKTKLASSER
Herrar Senior (18 år fyllda):
-56, -60, -64, -68, -72, -76, -82, -88, -98 & +98kg.

Damer Senior (18 år fyllda):
-52, -56, -60, -65, -70 & +70kg.

LÄKARUNDERSÖKNING
Läkarundersökning görs på plats i på tävlingsdagen..FÖR DIG SOM VILL TÄVLA
Alla som vill tävla i Allstyle måste vara medlem i förening som tillhör Svenska Allstyleförbundet.
För dig som vill tävla kolla med din coach eller klubbledare att ni är anslutna till idrotten Allstyle. Länk till ansökan om medlemskap i ny idrott

REGLER - SM I ALLSTYLE

Herrar/damer fyllda 18 år. K.O tillåtet. Knockout är tillåtet som vinstgivande moment.
2 räkningar mot huvud i samma rond innebär automatisk TKO - teknisk knockout.
 
Matchyta 8x8 meter.
 
Matchtid 2x2 minuter (1 minuts vila mellan ronderna).

Domare 2 alt. 4 poängdomare, 1 ringdomare. Poängdomarna för räkning med hjälp av klickers. På ringdomarens kommando visar respektive poängdomare upp röd eller blå hand för att markera vinnare. Korslagda armar markerar oavgjort.

Poängskala
Slag mot huvud 1 poäng
Slag mot kropp 1 poäng
Slag mot arm 0 poäng
Spark mot kropp 2 poäng
Spark mot huvud 3 poäng
Spark mot lår 0 poäng
Svep utan uppföljning 2 poäng
Svep med uppföljning 3 poäng

För att poäng skall utdelas krävs träff med pregnans och avsikt, med andra ord: tekniken får inte dö på målet. Tekniker mot kroppen räknas från nyckelbenet och ner till midjan, samt längs med armarnas bakre linje då de hänger fritt längs med kroppen. De enda tillåtna träffytorna är de ovan nämnda.

Fighter kan bli utslagen mot kropp efter räkning och räknas då som tekniskt otillräcklig. I det fall ett ojämlikt styrkeförhållande mellan fighter A och B är tydligt, och risken därför kan vara uppenbar för men, kan och skall ringdomaren avbryta matchen och utse den starke till segrare.

Varning
Varning utdelas vid mattflykt och resulterar i en minuspoäng första gången. Upprepas mattflykt fler gånger än tre i samma rond så blir resultatet diskvalifikation. Varning utdelas också för osportsligt uppträdande samt användande av otillåten teknik, i grava fall kan resultatet också bli diskvalificering för dessa förseelser.

Förtydligande av regler 
Vid nedslagning tillkallas matchläkare om ringdomaren bedömer det som nödvändigt - matchläkaren har rätt och skyldighet att avbryta fighters fortsatta deltagande på medicinska grunder om skadan är av allvarlig art. Ringdomaren utdömer straff via varning: 1 poängs, 3 poängs eller diskvalificering om nedslagningen skett regelvidrigt.
Den som tänker delta i klass 1 kan således bereda sig på att kontakten kan bli hård. Han eller hon bör vara så pass tränad såväl tekniskt som konditionsmässigt att han/hon klarar av att ha ett bra försvar matchtiden igenom. Klass 1 fighters måste styrka sina tidigare tävlingsmeriter inför tävlingsledningen i samband med att de väger in och anmäler sig.

Utrustning
Personlig utrustning är suspensoar och tandskydd.
Damer bröstskydd tillåtet.
Övrig utrustning står arrangören för.
 
Kläder
Herrar shorts och bar överkropp. Damer Shorts och Tank top,